Arbetsterapeuter har ett väldigt givande yrke, såväl när det gäller lönen som den allmänna tillfredsställelsen. Men om du vill få en lite högre lön som arbetsterapeut och samtidigt även få ett lite friare arbetsschema bör du överväga att bli konsult. Läs vidare så ska vi berätta varför detta är den rätta vägen att gå!

3 viktiga fördelar inklusive en högre lön som arbetsterapeut

Som du säkert redan kan räkna ut finns det många fördelar för arbetsterapeuter att bli konsulter. Dessa är ett axplock av de olika fördelarna:

  • Du har möjlighet att få en lite högre lön som konsult. En av de främsta fördelarna är att du kan få en högre lön som arbetsterapeut när du arbetar för ett bemanningsföretag. Det har visat sig att arbetsterapeuter ofta tjänar mellan 30 % och 50 % mer när de arbetar som konsulter. Detta jämfört med sina kollegor som är tillsvidareanställda av arbetsgivaren. Anledningen till detta är att du som konsult ofta får en högre timlön samt att du kompenseras för att uppdraget bara är tillfälligt.
  • Du kan få lite mer flexibilitet när det kommer till schemaläggningen. Utöver den högre lönen finns det även andra fördelar med att välja denna inriktning i din karriär. Till exempel kan du få mer flexibilitet när det kommer till ditt arbetsschema. Du kan välja de uppdrag som bäst passar ditt personliga schema och livspussel. Detta oavsett om du föredrar att arbeta heltid eller deltid. Dessutom har du möjlighet att ta lite ledigt mellan de olika uppdragen. Därmed kan konsultlivet locka dig som gillar att resa eller vill ta ledigt för att utbilda dig eller liknande.
  • Du kan få mer omväxling i arbetslivet och i karriären. När du väljer att arbeta som konsult som arbetsterapeut kan du även få lite mer omväxlande upplevelser i arbetslivet. Du får nämligen möjlighet att arbeta på flera olika arbetsplatser och behandla olika typer av patienter. Dessutom kommer du även få jobba med olika kollegor och i olika team. Detta är därför en stor möjlighet för dig som vill tillskansa dig lite nya erfarenheter och färdigheter samt bredda ditt yrkesnätverk.
Så kan du få en lite högre lön som arbetsterapeut