När man vill fokusera på det viktigaste, det vill säga festen som ska ordnas, kan man spara mycket tid och undvika en hel del stress genom att hyra in catering. Genom att beställa catering får man god mat levererat till den lokal som festen ska hållas, i utsatt tid. Maten spelar givetvis en stor roll för helheten och god och vällagad mat är precis vad man som kund ska förvänta sig. Men hur väljer man då bland de olika cateringföretagen och vad bör man tänka på innan man beställer catering? Nedan följer några tips inför festen och inför valet av företag som erbjuder catering.

Kvalité är givetvis vad som skiljer bra från sämre cateringföretag. Som kund förväntar man sig givetvis att den man beställer är av hög kvalité – annars skulle man ju inte beställa catering från början. Att de som arbetar med catering har erfarenhet och kunskap är en förutsättning för att livsmedlen hanteras på rätt sätt. Livsmedelshanteringen utgör grundstommen för catering och som kund ska du kunna känna dig säker på att kockarna kan sin sak. Du ska även kunna höra dig för var livsmedlen kommer ifrån, är de närproducerade grönsaker, är det svenskt kött, är det ekologiskt osv. Som kund har du givetvis rätt att veta vad det är du beställer. När det kommer till priser så varierar dessa givetvis beroende på vilken catering man väljer.

Catering

En dyr catering betyder inte nödvändigtvis en bra catering och en billig catering behöver inte innebära en dålig catering. Priset säger kanske inte så mycket om själva kvalitén, även om man som kund kan utgår ifrån att bra, närproducerade och ekologiska råvaror kostar mer. Eftersom att man som kund på förhand har svårt att bedöma cateringfirman så kan ett gott tips vara att ta referenser och ringa upp dessa för att ser efter hur andra kunder upplevt maten och servicen. Ett annat tips är att höra efter om företaget som erbjuder catering även kan erbjuda andra tillhörande tjänster såsom uthyrning av bestick och tallrikar, serveringspersonal, utsmyckning av lokalen eller underhållning. Genom att beställa tilläggstjänster från ett företag kan man ofta hålla nere kostnaderna jämfört om man beställer dessa tjänster från många olika. En catering, flera tjänster och en kontakt gör även det hela mycket smidigare att hantera som kund. Ett tredje tips är att vara ute och beställa catering i god tid. Det gör att ni hinner planera tillsammans och gå igenom er meny, du hinner provsmaka eller får tid att höra av dig till referenskunder. Genom att skicka ut offertförfrågan till ett antal olika företag som erbjuder catering kan du jämföra priser på mat och tilläggstjänster innan du bestämmer dig för ett företag. Se till att meddela cateringföretaget om antalet gäster skulle förändras i god tid för att slippa betala för mycket eller sitta med hungriga gäster vid bordet.

Mat och dryck